Културни центар Новог Сада- трибине и предавања

Трибина „Поглавље 27 (политика заштите животне средине) – тренутно стање, будући изазови“ биће одржана у уторак, 04. фебруара у 18 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Аутор и предавач је др Јелена Тодоровић Лазић.
Поглавље 27 (политика заштите животне средине) на више нивоа је сложено, ако се посматра из позиције држава кандидата за чланство. Та сложеност се огледа најпре у броју прописа које држава која се налази у процесу приступања треба да усвоји и спроведе пре него што постане чланица. Друго, и још значајније, јесто то што је ово поглавље финансијски најзахтевније. Циљ ове трибине је да представи шта је до сада урађено и какви све изазови чекају Србију у наредном периоду.

Јелена Тодоровић Лазић

Промоција књиге проф. емеритуса др Момчила Сакана „Мој завичај: Шипово – Јањ“ биће одржана у суботу, 08. фебруара, у 18 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Поред аутора на промоцији ће говорити проф. др Илија Кајтез и проф. др Ненад Сакан.


Аутор монографије, професор емеритус др Момчило Сакан, пуковник у пензији, рођен је 18. маја 1946. године у селу Ђукићи.
Написао је и ауторизовао око 120 чланака из области методологије војних и других наука у бројним часописима, 30 ауторизованих предавања, лекција, скрипти, књига, студија, монографија, пројеката и сепарата. Учествовао је на бројним научним скуповима.
За свој рад у активној војној служби оцењиван је највишим службеним оценама. Одликован је Орденом за војне заслуге са сребрним мачевима, 1976; Орденом народне армије са сребрном звездом, 1982; Орденом за војне заслуге са златним мачевима, 1986; Орденом ВЈ III 2002. године. Пензионисан је 28. августа 2002. године са чином пуковника, доктора наука – редовног професора из Методологије војних наука.
После пензионисања наставља рад на дужности специјалног саветника извршном директору у Европском центру за мир и развој (ЕЦПД) Универзитета за мир Уједињених нација у Београду. Од 2006. године наставља рад на Независном универзитету у Бања Луци. Прво се налазио на дужности наставника, затим декана Факултета за политичке науке, те ректора Универзитета.

извор: КЦНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *