Која су три услова за укидање полицијског часа?

Пад броја оболелих од корона вируса, пад броја пацијената на респираторима и повећавање броја пацијената у привременим болницама су три услова за одлуку о укидању полицијског часа.-данас  је саопштио др Предраг Кон.

Одговарајући на питање новинара када се може очекивати укидање полицијског часа и од чега то зависи, Кон је истакао да се попуштање и укидање мера доноси на основу статистике, али и процене и савести стручњака.

“Струка је пре недељу дана рекла да нам треба најмање две недеље да се јасно види пад оболевања и да се види пад учешћа на респираторима, сада улазимо полако у другу недељу таквог тренда. Трећа ствар је да се повећа број оних који се смештају у привремене објекте и да тада почиње јасно да се скидају драстичније мере”, рекао је Кон.

Каже да су празници највећи проблем и да је Васкрс иза нас, али да није паметно да се полицијски час укида сада пред првомајски празник.

“То су тренуци додатног ризика које би требало спречити да не би дошло до погоршања ситуације због групног дружења. С обзиром да смо један празник прошли, много ће зависити какво ћемо стање имати пред првомајске празнике”, указао је Кон.

Истиче да би држава могла да укине полицијски час пред 1. мај, а забрани окупљања, међутим, Кон каже да није уверен да би та забрана окупљања као мера била апсолутно поштована, те да је полицијски час још увек потребан.

“Циљ је само један – заштита живота, и ништа друго није циљ”, поручио је Кон.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: EPA-EFE (Andrej Cukic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *