КОРОНА ВИРУС СТИГАО У СОМБОРСКУ БОЛНИЦУ

ИНТЕРНО ЗАТВОРЕНО, ОКО 100 ДОКТОРА И СЕСТАРА У КУЋНОЈ ИЗОЛАЦИЈИ!

 Оно чега смо се плашили се, управо, догодило. Због једног неодговорног пацијента, зараженог корона вирусом, најмање 100 здравствених радника, који су са њим били у контакту, је послато у кућни карантин, а комплетно интерно одељење је испражњено и затворено!

-На Интерно одељење примљен је мушкарац, старости око 40 година,  са симптомима тровања. Стање му се рапидно погоршавало, али је он, иако свестан и комуникативан, сакривао чињеницу да је био у контакту са особом, која је стигла из Италије и која је заражена корона вирусом. Након сумње да је и он заражен, тестиран је и налаз је био позитиван, сазнајемо од извора из сомборске болнице.

Сви лекари, медицинске сестре и помоћно особље, који су били у контакту са овим пацијентом су одмах упућени у кућни карантин, а комплетно Интерно одељење је затворено.

-Тежи пацијенти су пресељени на друга одељења болнице, а лакши су упућени у кућну изолацију. Интерно одељење је затворено до даљњег. Нови пацијенти, са упутима за Интерно, за које се утврди да им је неопходно болничко лечење, биће збринути на другим одељењима, објашњава наш извор и додаје да је „ван строја“ тренутно око сто медицинских радника и помоћног особља, од којих је око 20-ак лекара.

Ево и на овом примеру се потврђује оно, на шта нам здравствени радници свакодневно указују – колико је немарност или неодговорност само једне особе опасна за цео здравствени систем. Због овог једног пацијента затворено је цело једно болничко одељење и угрожено здравље (и животи) многих људи – лекара, сестара, осталих пацијената…

Дозовимо се памети!!!

Ј.Миљуш
извор: apatinskenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *