КОНЦЕРТ ПОБЕДНИКА 17. МЕЂУНАРОДНОГ ТАКМИЧЕЊА СОЛО ПЕВАЧА „ЛАЗАР ЈОВАНОВИЋ“

На Коларчевом народном универзитету завршено  је XVIII Међународно такмичење соло певача „Лазар Јовановић“, најеминентније и највеће оперско такмичење у земљи.
Након четири дана трајања и неколико хиљада посетилаца, у изузетној конкуренцији од преко стотину кандидата, одлуком интернационалних жирија добитник главне награде такмичења је Бети Братина, сопран из Словеније. Она се представила комплексним и убедљивим програмом на великој сцени Коларчеве задужбине. Награда подразумева организацију
солистичког концерта са оркестром Београдски симфоничари на великој сцени Коларчеве задужбине уз финансијску награду у износу од петстотина еура.

ЛАНА МАЛЕТИЋ
                                                                                                                     ЛАНА МАЛЕТИЋ

Три награде Културног елемента: организацију солистичког концерта на еминентним локацијама у Београду и финансијску награду од две стотине еура добили су равноправно Тена Лончаревић (Хрватска), Лана Малетић(Србија/Хрватска) и Оливера Кривокућа (Србија). Покровитељ такмичења је Ротари дистрикт 2483, финансијске награде додељује ЈЦИ Србија и Веселин Ћесаров, а пријатељи такмичења су Гело Ревоице и Хотел Енвоy.

БЕТИ БРАТИНА
                                                                                                                                           БЕТИ БРАТИНА

Препоруку жирија за учешће у продукцији Опероса опера фестивала добио је Емануил Христофакакис из Грчке, док је награду најуспешнијем професору, тј. професору чији су ученици освојили највећи број награда на овогодишњем такмичењу добила Валентина Ташкова из Музичке школе „Мокрањац“ из Београда. Специјална награда АВ ТИМ продукције, професионални студијски снимак добили су Ирина Субашић (Хрватска), Стефани Пјетловић (Хрватска) и Константин Костић (Србија), а
специјалну награду члана жирија Марије Темеши – плаћено учешће на мастеркласу у Сегедину у Мађарској у јулу месецу ове године добили су Емануил Христофакакис из Грчке и Наташа Јововић из Црне Горе.

Жири за старије узрасте је заседао у саставу Берислав Јерковић (Хрватска), Марија Темеши (Мађарска), Драгана Радаковић (Србија), Пиа Бродник (Словенија) и Жељка Милановић (Србија).

26. фебруара  на Коларцу је одржан концерт победника на којем су поред добитника специјалних награда, наступили и победници категорија и најбоље пласирани такмичари.

Марија Адамов
фото: фест.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *