Кликом до посла за грађевинце – „Orook“ платформа осваја регион

Грађевински и машински инжењери, архитекте, менаџери, правници, студенти, као  и многи други профили у грађевинској струци,  у прилици су да веома лако пронађу посао, захваљујући иновативној интернет платформи која их у кратком року повезује са инвеститорима. Сајт „Orook“ https://www.orook.net/ , иза којег стоји тим професионалаца, помаже експертима у грађевинској индустрији да буду ангажовани на великим пројектима, док компанијама нуди могућност да брже пронађу правог кандидата.  О томе како функционише „Orrok“ апликација и шта је потребно да урадите како бисте дошли до посла, или ангажовали стручњака за свој пројекат, читаоцима „Војвођанског новинара“ објашњава Душка Николић која је у њиховом тиму задужена за дигитални маркетинг.

 

Како је настао и који је циљ „Orook“сајта?

„Orook“ је специјализована веб апликација за запошљавање јединствена у региону. Осмишљена је са жељом да стручњацима који раде или започињу каријеру у грађевинарству олакша пут до посла који одговара њиховим вештинама и преференцијама, док истовремено компанијама штеди време и друге неповратне ресурсе у процесу препознавања и привлачења најбољих кандидата на тржишту.
Иницијатор идеје о „Orook“ платформи и покретач стартап компаније истог имена је др Миљан Микић, грађевински инжењер са деценијским теренским, пројектним и предавачким искуством на два престижна универзитета (Београдски Универзитети Универзитет у Лидсу).


Објасните на који начин се, посредством Ваше интернет платформе, послодавци и кандидати за посао повезују ?

„Orook“ платформа дизајнирана је да корисницима, професионалцима и компанијама, омогући једноставно и ефектно представљање, професионално препознавање и комуникацију.
Грађевински стручњаци у потрази за послом процес започињу креирањем професионалног профила, који се веома брзо и лако попуњава релевантним информацијама о искуству, вештинама, лиценцама и преференцијама кандидата. Као последњи корак пријаве, кандидат прилаже свој CV и мотивационо писмо, након чега може почети претрага послова објављених на „Orook“ платформи.
Представници фирми креирају компанијске профиле уносећи све важне податке о својој организацији корак по корак, пратећи инструкције које платформа пружа. Након креирања профила и уплате одређеног пакета услуга, компанија може почети са постављањем огласа на увид целокупној бази професионалаца на платформи.

Којим профилима стручњака је намењен сајт?

Стручњаци свих профила и усмерења који раде у грађевинској индустрији добродошли су на „Orook“ платформи: aрхитекте, грађевински, машински и електро-инжењери, али и менаџери, правници, економисти и стручни консултанти чија је пословна активност везана за грађевинску сферу.
На платформи се тренутно могу наћи огласи за послове везане за локације широм Србије, међу којима и неколико нових позиција у Новом Саду и Суботици.

Које су Ваше препоруке за успешно представљање, како грађевинске компаније тако и потенцијалних учесника у њиховим пројектима?

Профили креирани на „Orook“ платформи, и професионални и компанијски, представљају кључ успеха у процесу селекције и запошљавања. Професионалцима и представницима компанија саветује се да профиле попуне у целости, не изостављајући ниједан од корака које ће платфома сугерисати.
Професионални профили који су у целости попуњени актуелним, истинитим подацима имају најбоље шансе да привуку оглашиваче уносних послова, док су прегледни и информативни компанијски профили и текстови огласа једини прави пут до најбољих кандидата, односно будућих запослених.


Ко чини тим који стоји иза сајта?

Осим оснивача и идејног творца пројекта, др Микића, иза „Orook“ платформе стоји уиграни тим ентузијастичних професионалаца: два универзитетска професора и један докторант, искусни грађевински инжењери, као и професионалци из IT и HR сектора, маркетинга и менаџмента, као и бројни стручни консултанти.

Да ли је ваша улога само посредничка, или и саветодавна?

Доприношење транспарентности у процесима запошљавања у грађевинарству само је један од главних циљева „Orook“ тима. Осим жеље да дигитализацијом олакша и убрза ове процесе, „Orook“ је ту да заједници професионалаца из струке помогне саветима и препорукама, како из личног искуства, тако и из искуства меродавних стручњака из индустрије.
Наши профили на друштвеним мрежама LinkedIn, Facebook и Instagram, новопокренути блог, као и други ресурси који ће ускоро бити доступни на званичном сајту, вођени су са намером да подстакну окупљање дигиталне заједнице стручњака из индустрије, у оквиру које ће се несметано делити искуства, савети и корисне информације.
За компаније у потрази за стручним радним кадром припремили смо и богат избор пакета услуга, међу којима су и опције које укључују непосредну стручну подршку нашег тима у процесима брендирања послодавца, креирања огласа, и привлачења најквалитетнијих кандидата на тржишту.

Ова платформа је регионална. На који начин послодавци и кандидати за посао остварују сарадњу, уколико су из различитих земаља? 

Иако је платформа тренутно регионалног карактера, планира се и ширење на тржиште земаља чланица ЕУ, а потом и шире. За послодавце, односно професионалце из иностранства пријављивање на платформу биће истоветно као и за стручњаке из региона: све што је потребно је креирати одговарајући профил и детаљно га попунити, односно (за компаније) одабрати жељени пакет услуга.
Комуникација између компанија и кандидата који су ушли у уши избор увек се одвија непосредно, путем прегледне chat апликације унутар саме платформе, без обзира на земљу из које долазе.

У којој мери су страни инвеститори заинтересовани за ангажовање професионалаца из Србије?

Стране компаније које послују на нашем тржишту увелико показују интересовање за оглашавање на „Orook“ сајту. Већ сада имамо неколико активних огласа једне велике стране компаније са пројектима у Африци, а у припреми су и први огласи за тржиште Црне Горе.
Као тим смо посебно поносни на чињеницу да смо технички и организационо спремни да квалитетну услугу пружимо и клијентима који послују ван региона. Проактивно прикупљамо искуство и референце са „домаћег терена“, како бисмо адекватно одговорили на изазове са којима се сусрећу послодавци и компаније из земаља чланица ЕУ.

У међувремену, позивамо све професионалце из Војводине који раде у грађевинарству да направе профиле на платформи и погледају послове које смо припремили. Са „Orook“ сајтом https://www.orook.net/ Ваше корисничко искуство је увек на првом месту, као и успех у процесу запошљавања!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *