Карловци филм фестивал од 21. до 23. августа

Трећи интернационални филмски фестивал Карловци филм фестивал одржаће се од 21. до 23. августа у Сремским Карловцима, најавили су организатори. Најављује се разноврстан програм, са пројекцијама неких од најбољих домаћих дугометражних играних филмова из прошле године. Такође је, као и до сада, предвиђен такмичарски програм у две краткометражне селекције: регион и свет.

Поред такмичарског програма, ексклузивно ће бити приказан краткометражни филм „Нимиц“ чувеног редитеља Јоргоса Лантимоса, који је до сада приказан на многим престижним филмским фестивалима, међу којима су Лоцарно, Торонто, Raindance и други. У филму играју Мет Дилон (Matt Dillon), Дафни Патакија (Daphne Patakia), Сузан Ел (Susan Elle), а сценарио су писали Лантимос и Ефтимис Филипу (Efthimis Filippou).

О филму „Нимиц“ Лантимос каже:

Карловци Филм Фестивал

„Био сам срећан што сам добио прилику да радим на краћем формату, што уме да буде изазов, али и да пружи задовољство. Од интригантне почетне идеје и концепта је настао сценарио, док смо током снимања имали пуну уметничку слободу. Увек је узбудљиво добити позив за размишљање изван уобичајених оквира и ухватити се у коштац са стимулативним идејама“.

Улаз на све пројекције је бесплатан, а у складу са епидемиолошком ситуацијом, накнадно ће се објавити да ли ће бити потребно резервисати своје место.

Карловци Филм Фестивал је настао у организацији уметника и студената, углавном Академије уметности из Новог Сада, Катедре за аудиовизуелне медије, са жељом да се филмска уметност врати у Сремске Карловце.

Фестивал се одржава под покровитељством општине Сремски Карловци.

извор, фото: Карловци Филм Фестивал

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *