Казне за непрописно одлагање отпада

Несавесним Новосађанима изречено и више од 130 упозорења.

Откако је почела примена измењене одлуке о одржавању чистоће града пре пет месеци, комунална полиција у Новом Саду казнила је 19 несавесних грађана због непрописног одлагања отпада. Њих су „комуналци“ ухватили на делу, преносе „Вечерње новости“.

Истовремено, односно од јула од када важи ова измењена одлука, „комуналци“ су суграђанима и власницима пословних објеката изрекли више од 130 упозорења да би предупредили да се смеће не оставља поред на улици и не стварају депоније, пише београдски лист.

Комунални инспектори су, како истичу за „Новости“ у Градској управи, покренули укупно 879 управних поступака, односно толико је налога дато ЈКП „Чистоћа“ да уклони отпад који су несавесни грађани оставили, а нису затечени на лицу места. Комунални инспектори записником налажу мере да се уклони отпад, а уколико се то не испоштује, онда се доноси решење и одређује се рок у којем се отпад мора уклонити са површине јавне намене.

– Посебно карактеристични делови града где су комунални инспектори и комунални полицајци затекли људе у овом прекршају су Лиман, Подбара, Детелинара – ново и старо насеље, Телеп, Салајка, Клиса, уже језгро града и Петроварадин – набрајају у Градској управи критичне тачке, додајући да ће се у наредном периоду наставити с појачаном контролом и наџором одлагања комуналног и другог отпада.

Извор: Вечерње новости
Фотографија: Мојновисад.цом

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *