„Интерфест“ и „Укуси Војводине“ у Новом Саду

Љубитељи популарних манифестација „Међународни фестивал вина Интерфест“ и „Фестивал гастрономије Укуси Војводине“ и ове године ће моћи да уживају у омиљеним домаћим производима и винима.

Манифестације ће због лакше организације и праћења броја публике бити одржане у башти ресторана Гастро пуб Берта на Рибарском острву и то данас и сутра када ће моћи да уживају љубитељи вина, а 12.и 13. септембар су датуми одређени за манифестацију „Укуси Војводине“.

Како је ситуација са вирусом Ковид – 19 још увек неизвесна, али се, ипак, епидемија стишала, организатори су одлучили да фестивале одрже у знатно смањеном обиму и уз поштовање свих препоручених мера. Интерфест фестивал вина је већ два пута од јуна месеца одложен, а Укуси Војводине су у календару манифестација планирани за 12.и 13. септембар. Зато је пронађено решење да се новосађанима и свим посетиоцима пружи прилика да испробају и пред јесен купе препознатљиве војвођанске производе из домаће радиности, кулене, сиреве, сокове, мед, џемове, ајваре, разноврсна уља и зачине, као и друге укусне деликатесе и пића. Башта Гастро паба Берта пружа довољно простора да се уз кориговани број учесника понуди квалитетан програм и у безбедном размаку омогући посета фестивалима.

 За музички програм побринуће се музички уредник фестивала Александар Дујин, а за оне који буду желели да испробају војвођанске куване специјалитете, наш познати кулинар Јован Николић Његован.

Фестивал вина Интерфест биће отворен од 17 до 22 часа (10.и 11. септембра) ,на улазу се продају чаше и ваучери за дегустацију, а Фестивал Укуси Војводине је отворен наредна два дана (12.и 13. септембра) од 12 до 20 часова.

Улаз је као и до сада бесплатан, али ће број посетилаца бити контролисан током дана и вечери у складу са препорукама и донетим мерама.

извор: РТВ
фото: ПРОМО

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *