Изложба „Светлана Бојковић – уметност глуме или трагање за истином“

Изложба „Светлана Бојковић – уметност глуме или трагање за истином“ свечано је отворена синоћ у Галерији Отвореног универзитета Суботица  у оквиру  Европског филмског фестивала  на Палићу.

У организацији Позоришног музеја Војводине и Стеријиног позорја, изложба посвећена Светлани Бојковић уприличена је поводом педесетогодишњице њеног уметничког рада и Стеријине награде за нарочите заслуге на унапређењу позоришне уметности и културе која јој је додељена 2019. године. У реализацији изложбе коришћени су материјали који су сведочанство њене уметничке каријере, а оно се заснива на богатој и разноврсној грађи коју чине: документа, награде и признања, аудио и видео записи представа, телевизијских и радио-програма и филмова, плакати, програмске књижице, фотографије, скице костима, костими, награде и друго. Ова изложба је само мали траг једне велике, сјајне каријере, а иза представљених слика стоје биографије, догађаји и приче које су такав животни и професионални пут градиле и обележиле.

За ову изложбу владала је велика заинтересованост публике, а изложби су присуствовали и  Светлана Бојковић и аутор изложбе Зоран Максимовић.

Војвођански новинар
фото: Весна Гајић Мак

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *