Ивана Шпановић и Вук Тодоровић најбољи спортисти Новог Сада

Атлетичарка Ивана Шпановић и одбојкаш Вук Тодоровић најбољи су спортисти Новог Сада у 2019. години. То је одлука комисије Градског спортског савеза Новог Сада.

Епитет најбољег јунора понео је Лука Роган, рукометаш Војводине, а најбоља јуниорка је Надежда Петровић, такмичарка џудо и самбо клуба Славија, вицешампионка Европе.

У конкуренцији спортиста са инвалидитетом, без премца је и ове године Борислава Перић Ранковић, стонотенисерка клуба Спин. Титулу најбоље мушке екипе у граду понели су одбојкаши Војводине, шампиони Србије и учесници Европске лиге шампиона, док је у конкуренцији дама без премца женски стонотениски клуб Нови Сад, првак државе и учесник у најелитнијем европском такмичењу.

За најбољи клуб у целини, проглашен је рукометни клуб Војводина, првак Србије, освајач купа и учесник европске Сеха лиге.

У конкуренцији тренера, најбољи је Владимир Јовичић, учитељ џудиста Славије, другопласиране екипе у Лиги Европе, учеснику Лиге шампиона.

Специјална признања припала су аеро-клубу Нови Сад, који обележава 95 година од оснивања и баскеташима „три на три“, екипи Нови Сад, најбољој на планети, коју предводи Душан Домовић Булут, и ове године најкориснији играч светске лиге.

Лауреатима ће награде бити уручене 23. децембра у амфитеатру Спенса.

Извор: Вечерње новости
фото: Атлетски савез Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *