Зрењанинска филхармонија отвара Новосадско музичко лето

 

Зрењанинска филхармонија с хитовима из чувених филмова  сутра – 1. септембра отвара Новосадско музичко лето

С двоје сјајних вокалних солиста Мирном Радуловић и тенором Љубомиром Поповићем оркестар ће изводити незаборавне мелодије из „Високих потпетица“, „Краљева мамба“, „Пирата с Кариба“, „Џејмса Бонда“, „Љубави и моде“, „Само једном се љуби“ и многих других славних кинематографских остварења.

За диригентским пултом стајаће Микица Јевтић

Програм се одржава у Синагоги. Почетак је у 20.30 часова.

Традиционална и већ увелико препознатљива летња манифестација, под покровитељством Града Новог Сада, а у организацији Музичке омладине Новог Сада, трајаће све до 6. септембра и обухватиће пет концерата филмске, етно и џез музике у извођењу угледних солиста и ансамбала домаће уметничке сцене. Већина програма, одвијаће се у Синагоги, осим последњег који је планиран на отвореном – дивном дворишту Гимназије Ј. Јовановић Змај.
Најављеним концертом Зрењанинске филхармоније почиње Новосадско музичко лето, али и жељно ишчекивани концертни живот, након шест месеци паузе изазване пандемијом вируса ковид-19.
Улазнице по цени од 500,00 динара купују он-лине на http://www.muzickaomladina.org као и два сата пред почетак концерта на месту одржавања програма.

За присуство концерту неопходно је ношење заштитне маске.
***
Зрењанински камерни оркестар је основан 1969. године и већ од самог настанка постаје битан чинилац у неговању богате традиције камерног музицирања, не само у свом граду, већ и знатно шире. Стални диригент и уметнички руководилац оркестра био је виолиниста, педагог и диригент Дејан Михаиловић. Нажалост, након две деценије успешног рада, бројних концерата и успешних сарадњи с угледним солистима и гостујућим диригентима, због све теже ситуације у култури, оркестар престаје са радом.
До поновног рађања Зрењанинског камерног оркестра дошло је октобра 1999. године и прве четири године оркестром је дириговао Габријел Вујадинов, професор виоле у музичкој школи. У јуну 2004. оркестар остварује сарадњу с Пеђом Милосављевићем, виолинистом и камерним музичарем из Холандије, који преузима програмско и уметничко руководство ансамбла, али након годину дана и неколико врло успешних концерата рад оркестра поново замире.
Доласком новог председника Извршног одбора 2009. године, професора виолине Романа Бугара и његовим великим залагањем, стварају се повољни услови за понован рад оркестра. Тако 2014. године Роман Бугар окупља професионалне музичаре из свих градова Србије, пореклом из Зрењанина, и то на реализацији концерта „Зрењанинска филхармонија“ у оквиру Зрењанинског камерног оркестра. Годину дана касније Зрењанинска филхармонија остварује сјајан наступ са светском звездом Жељком Лучићем. На листи солиста с којима је до сада све сарађивао Зрењанински камерни оркестар (Зрењанинска филхармонија) налазе се још и Ана Алексић Сајрер, Весна Марковић, Љубомир Поповић, Драгана Поповић, Саша Штулић, Жељко Лучић, Бела Маврак, а међу диригентима Микица Јевтић, Александар Којић, Андреј Бурсаћ, Предраг Госта и Ванеса Кременовић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *