За 100 евра се пријавило 3,8 милиона грађана

 За новчану помоћ од 100 евра до синоћ се пријавило више од 3,8 милиона грађана Србије, изјавио је за Танјуг министар финансија Синиша Мали и подсетио да је данас почела исплата од по 100 евра корисницима социјалне помоћи.

Пензионерима је та помоћ исплаћена, данас новац леже на рачуне око 160.000 корисника социјалне помоћи, а за остале грађане који су се пријавили онлајн или телефонски, новац ће почети да се исплаћује од понедељка, 25. маја, најавио је Мали.

„До синоћ се пријавило 3.880.000 грађана Србије да прими новчану помоћ у износу од 100 евра и када на тај број додате све пензионере и оне који примају новчану социјалну помоћ, то је око 5,8 милиона грађана који су се пријавили или примили новчану помоћ“, рекао је Мали.

Позвао је кориснике социјалне помоћи да подигну помоћ од 100 евра која им је данас аутоматски уплаћена на рачун и напоменуо да ће, док се социјална помоћ прима по породици, помоћ од 100 евра бити исплаћена сваком пунолетном члану породице.

„Сваки члан породице који је пунолетан добио је 100 евра на свој рачун, а ако није имао рачун, ми смо отворили наменски рачун за њега у Поштанској штедионици“, рекао је Мали.

Указао је да је држава решила и проблем за грађане који су непокретни и који не могу да дођу до банке увођењем једнократног овлашћења.

Особа која подиже 100 евра у име и за рачун онога који не може да дође до банке потребно је, наводи Мали, да има своју личну карту и личну карту примаоца помоћи.

„За једнократно овлашћење нема потребе да се оверава код нотара и нема додатних трошкова“, указао је Мали.

За остале грађане који су се пријавили за помоћ од 100 евра исплата почиње од понедељка, 25. маја, каже Мали и додаје да ће држава дневно исплаћивати по пола милиона грађана.

„Очекујемо да ћемо након тога у наредних пет до шест дана исплатити све оне који су се пријавили. Пријава траје до 5. јуна и сви који се пријаве последњег дана новац на рачун ће им лећи до 7. јуна. Тиме, овај велики процес, завршавамо 7. јуна“, закључио је Мали.

извор: ТАНЈУГ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *