За улазак у Црну Гору PCR тест или карантин

Црна Гора је од поноћи отворила границу са Србијом, чији држављани ће од данас у ту државу моћи да уђу само са негативним PCR тестом, не старијим од 72 сата или двонедељним карантином.

Према Србији су отворени гранични прелази: Ранче – Јабука, на путном правцу Пљевља – Пријепоље, Вуче – Годово на путном правцу Рожаје – Тутин и Чемерно на путном правцу Пљевља – Прибој.

Према последњим информацијама НКТ-а у Црну Гору, без карантина и изолације, моћи ће становници 131 земље, међу којима су и Хрватска, Албанија, Босна и Херцеговина и тзв. Косово.

Улазак у Црну Гору дозвољен је и становницима Словеније, Исланда, Хрватске, Словачке, Швајцарске, Албаније, Аустрије, Норвешке, Монака, такозваног Косова, Немачке, Грчке, Мађарске, Данске, Литваније, Летоније, Азербејџана, Луксембурга, БиХ, Бугарске, Израела, Северне Македониј, Ирске, Чешке, Финске и Естоније, а са тим земљама дозвољен је и ваздушни и поморски саобраћај, преноси портал CdM.

Како се наводи, држављани Црне Горе и странци са сталним или привременим боравком у тој земљи који улазе у Црну Гору из држава у којима је потврђена стопа активних случајева оболелих од корона вируса већа од 25 на 100.000 становника мораће у карантин или самоизолацију од 14 дана.

У Црној Гори ће бити дозвољена и сва јавна окупљања, укључујући свадбе и сахране, спортска такмичења, али на њима неће моћи да присуствује више од 200 особа и мораће да се поштује мера социјалне дистанце.

Такође, дозвољен је рад диско клубова/барова и ноћних клубова/барова као и дечјих играоница, док ће вртићи своја врата отворити у четвртак, 4. јуна.

извор: ТАНЈУГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *