За награду „Милан Младеновић“ такмичи се 14 финалиста

За награду „Милан Младеновић“ такмичи се 14 финалиста, како је одлучио трочлани жири овог великог конкурса за рок песнике и музичаре.

Задужбина Милана Младеновића у званичном саопштењу објавила је списак свих 14 песама и аутора који се надмећу за главну награду која носи име Милана Младеновића преминулог певача и гитаристе рок групе Екатарина Велика, према одлуци стручног жирија – Срђан Гојковић Гиле, Дарко Рундек и певачица Реми (хип хоп састав „Елементал“).

Жири се одлучио да ове године, уместо планираних 12, ипак уђе 14 песама у финалну фазу избора са територија бивше Југославије у протеклих годину дана.

На конкурс су кандидати пријавили 319 песама, од чега су 243 пријаве испуниле услове конкурса и затим су прослеђене члановима жирија на преслушавање.

Гојковић, Рундек и Реми су од података о свакој песми добили само наслов и текст песме, али не и име аутора/бенда, како и стоји у правилима.

У ужи избор ушло је 25 песама, да би у финале на крају изабрано 14 композиција: „Алкохол“ (Мраве бројим), „Анестезија“ (Некуд), „Анонимни СМС“ (Сале и Седлари), „Бебо“ ( Nataleé ), „Дај ми све“ (Драм), „Дан на Тиси“ (Ребел Стар), „Дигресија на Зеку II “ (Клиника Денис Катанеца), „Држали смо се за руке“ (Сара Ренар), „Игле“ ( Playground Hustle feat. Shot ), „Љубавник“ (Чао Порторож), „Она из Ју Ес Еј“ (Деспот Томић), „Песма месецу“ (Дукат), „Све је ко пре“ ( Magic Bush ) и „Тихо“ (Буч Кесиди).

Добитник награде „Милан Младеновић 2020“ биће проглашен на свечаној додели, на Миланов рођендан 21. септембра, што се може пратитии и уживо путем канала саме Задужбине – YouTube и Facebook страница.

извор: ТАНЈУГ
фото: milnmladenovic.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *