За време ванредног стања ЕПС неће рачунати затезну камату

В.д. директора ЕПС Милорад Грчић каже да је сигуран да ће пакет економских мера које је представио председник Александар Вучић одржати и унапредити српску привреду. “Јасно је да пакет председникових мера подразумева да се сачува народ и да се сачува привреда, самим тим држава”, рекао је за Танјуг Грчић и нагласио да коначно имамо државника, председника који заиста води рачуна и о фирмама и о привреди и о грађанима.

 

Објаснио је да је ЕПС, као највеће предузеће, стратешки важно за Републику Србију и да се то управо ових дана види на сваком коракуКаже да су сви грађани, а што је много важније, сви запослени у ЕПС свесни да ако производња струје стане, стаје све и болнице и домови здравља.“Ништа не може дуже од неколико сати да ради помоћу агрегата. Прво, ЕПС не сме да стане”, поручио је Грчић. Навео је да ЕПС снабдева електричном енергијом око 3,5 милиона потрошача и да је страшно важно да сви ти потрошачи могу да опстану, а самим тим је важно да комплетна привреда, не само ЕПС, опстане.

Грчић је рекао да је председник Вучић јасно ставио до знања да брине и о великим и о средњим и о малим предузећима, о свим предузетницима. “Подсећам како је реаговао када су одређени људи после његовог упозорења смањили број запослених или да кажем отпустили раднике”, каже Грчић и наглашава да се пакет мера о којим говори Вучић подразумева очување народа и привреде. Грчић наводи да је ЕПС посебне мере посветила производном делу и да су запослени у том сегменту за нијансу заштићенији у смислу да се строже контролише њихово кретање него осталих запослених. Како је рекао, више од 9.000 запослених у ЕПС су на раду од куће и ЕПС у потпуности функционише. “Захваљујем се председнику на свој подршци коју у овом моменту има ЕПС, а дефинитивно имамо сву подршку, захваљујем су свим запосленима и у рудницима и у термоелектранама и хидроелектранама. Захваљујем се грађанима, посебно пензионерима који су, верујте ми, упорни да плате електричну енергију”, каже Грчић. Подсетио је да је пре око четири године ЕПС, у договору са тадашњим премијером Александром Вучићем, показао да води рачуна и о пензионерима. “Тада смо донели онај попуст од пет одсто. Захваљујем се пензионерима, поздрављам их све и молим их и у своје лично име да остану код куће, да се сачувају и нека не брину и нека не журе да плате рачун. Ми ћемо им рачунати пет одсто попуста, без обзира колико дуго ванредно стање буде трајало”, рекао је Грчић. Поручио је да за време ванредног стања ЕПС неће рачунати камату било коме ко је каснио са плаћањем у овом периоду ванредног стања, али да неће дозволити покушаје злоупотребе.Производња струје, каже Грчић, кошта, људи који раде морају да приме плате, морају да купе својим породицама намирнице и наглашава да за сада заиста све у ЕПС функционише.

 

извор: ТАНЈУГ, РТВ

фото: РТВ (Јан Вало)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *