Занимање: мама у време изолације

Ја сам Мина Миленковић и пре свих својих занимања ја сам једна весела мама једне још веселије девојчице, Тонје. Бавим се фотографијом од средње школе,волим рад са децом,имам много хобија али пре свега  јако волим  природу и све што она носи.
Планинарење,пецање,животиње,садњу биљака, све што можемо кроз праксу да научимо и да  притом уживамо. Креативност и слободан приступ деци кроз игру пре свега су на неки начин мој мото.
Моја девојчица и ја волимо да истражујемо,експериментишемо и испробавамо нове ствари.
Колико год били уморни а радите са децом, верујте да ће се једном исплатити, управо кроз ваше дете.

Као мама,трудим се да увек слободно време искористимо на креативан и едукативан начин.Имамо срећу да време изолације проводимо и у дворишту па је инспирација за игру још већа. Користимо време такође и да радимо домаће задатке које смо добили од Тоњиних васпитачица.

Пролеће је време садње, па се трудимо колико можемо да засадимо. Да сређујемо двориште,будемо на ваздуху, дружимо се са кућним љубимцима, негујемо цвеће, играмо се напољу.

У кући волимо да експериментишемо, правимо кифлице,кексиће,цртамо,правимо накит од разних материјала,зовемо другаре преко видео позива па размењујемо идеје. Читање је обавезна активност у нашој кући која се обавља с великом радошћу.

Волимо картон,као лак материјал за игру и од њега правимо шпоретиће,ракете и остале играчке. Рециклирамо и стари тетрапак па од њега правимо кућице. Моје дете је кроз игру научило шта значи рециклажа и колико је важно да чувамо нашу животну средину.  Свакако, волимо да делимо инспирацију са другим мамама.

Треба искористити лепо време за боравак  барем  на тераси, ко нема двориште. Поштовати прописе надлежних,радити на себи,учити,истраживати,откривати,обновити неке старе идеје и планове, али и не форсирати себе.  Дајте себи мало одушка и ленчарите ако вам то прија,  јер све је то за људе. И наравно,као и увек а не само у време пандемије, бринути о старијима и њиховом физичком и ништа мање битном психичком здрављу.

#ОСТАНИ КУЋИ

пише: Мина Миленковић
фото: приватна архива

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *