ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ПРОДУЖЕТКУ БУЛЕВАРА ЈОВАНА ДУЧИЋА

– Данас смо завршили радове на Булевару Јована Дучића, саобраћајница је продужена према Ветернику за 300 метара, у правцу Улице Драгослава Срејовића, тако да је отворен нови западни улаз у град, па ће бити мањи притисак на магистралном путу према Бачкој Паланци – нагласио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић током обиласка тог локалитета зајендо са председником Покрајинске владе Игором Мировићем.

– Радили смо заједно са Покрајинском владом, и ово је још један пример како можемо да реализујемо велике инфраструктурне пројекте. Укупно са решавањем имовинско-правних односа, овај посао коштао је 300 милиона динара, а  од тога, пола је издвојила Покрајина. Овде у близини ничу објекти које Град зида, а станови ће бити понуђени социјално угроженим категоријама становништва под повољнијим условима. Поред је планирана парковска површина, а чекају нас радови на Сомборској рампи, да обезбедимо јаче водосанбдевање за грађане. Такође, планирано је пробијање Улице Драгослава Срејовића која треба да постане булевар, те да Ветерничани буду још ближи граду – истакао је Милош Вучевић и додао да је Град самостално и удружено са Републиком и Покрајином, у четири булевара уложио 2 милијарде и 200 милиона динара.

Игор Мировић рекао је да је сарадња Покрајине и Града Новог Сада најбоља од како функционишу две администрације, јер су сви планирани зајендички пројекти завршени, а било их је много више у односу на све друге периоде.

– Завршени су Жежељев мост, зграда Радио-телевизије Војводине, Научно-технолошки парк, Град приводи крају изградњу нове зграде Музичке и Балетске школе, завршена је централна кухиња ПУ “Радосно детињство“, уредили смо Кампус, и сада се окрећемо плановима за будућност. Хоћемо да се што боље припремимо са великим, вишеструко значајним пројектима за национални Програм Србија 2025, као што су изградња Фрушкогорског коридора, новог моста у продужетку Булевара Европа и други – казао је Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *