Епидемиолошка ситуација у Србији тренутно је међу најбољим у Европи

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 81 особе, а од последица заразе једна је преминула. Тестирано је 7.466 људи

Епидемиолошка ситуација у Србији тренутно је међу најбољим у Европи и нема разлога за увођење додатних мера, рекао је за РТС директор канцеларије Светске здравствене организације у Србији Маријан Ивануша. Заменица директора Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић каже за РТС да се од петка пријавило 23.000 наших грађана који су се вратили из иностранства, а да је 36 сумњивих на ковид 19 послато у ковид амбуланте.

Епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса др Предраг Кон изјавио је данас да о ванредном стању није било расправе од маја, када је оно укинуто.

„Не знам како је дошло до тога да се прича о ванредном стању. Помињао сам то у смислу објашњења да је немогуће спроводити надзор, да се пишу само решења и да треба већа контрола, али да је то могуће само у ванредном стању и да је то непримерено у овој ситуацији“, рекао Кон гостујући на ТВ Пинк.

извор: РТС, РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *