Епидемиолошка ситуација у покрајини неповољна, али са тенденцијом побољшања

Институт за јавно здравље Војводине тренутну епидемиолошку ситуацију у покрајини оцењује као неповољну, али са тенденцијом побољшања.

Институт тренутну епидемиолошку ситуацију у Војводини оцењује на основу броја активних случајева које води на дневном нивоу, ситуација се поправља, све је мањи број хоспитализованих који је мањи од 300, и из неповољне епидемиолошке ситуације се ускоро прелази у несигурну“, изјавио је за РТВ проф. др Владимир Петровић, директор Института за јавно здравље Војводине.

Нови Сад дели епидемиолошку ситуацију у Војводини, а и диктира је, истакао је Петровић додавши да у старосној групацији оболелих доминира радно активно становништво 40 до 49 година и 50 до 59 година, и да се јако мало региструје оболелих најстаријих и деце.

„Велика је гужва за тестирање на коронавирус на лични захтев због путовања, око 300 тестирања дневно се заказује на лични захтев највише због путовања у Црну Гору“, рекао је он.

Како је навео искључиво електронски модел заказивања функционише, а унутар минут и по се попуни 300 места за заказивање тестирања на лични захтев.

„Јако је важно да деца иду у школу, деца нису у ризику у школи, деца су у ризику ван школе“, истакао је Петровић.

извор: РТВ
фото: Pixabay

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *