EMITOVANJE KONCERTA AMIRE MEDUNJANIN

U subotu, 25. april, 20.00 časova, na fejsbuk stranicama Muzička omladina Novog Sada i MoNS 021 i njihovom JUTJUBE kanalu, biće emitovan  koncert Amire Medunjanin, koji je održan 17. decembra 2015. godine u Sinagogi.

Gotovo je nemoguće najaviti i opisati ovu umetnicu, a ne spomenuti njenu iskrenu, otvorenu i duboko emotivnu interpretaciju, kao i toplinu, skromnost i neposrednost u komunikaciji s publikom. Amira Medunjanin već preko dve decenije na poseban način peva sevdalinke, otkrivajući nam njihovo nepresušno melodijsko blago i priče koje čuvaju drevnu tradiciju, a u kojima se, zahvaljujući njenim ubedljivim interpretacijama, svi pronalazimo.
Prvi put Novi Sad ju je čuo, zahvaljujući Muzičkoj omladini Novog Sada, 3. avgusta 2012. u u vrtu Srednjoškolskog doma u duu s gitaristom Boškom Jovićem. Dozvoljavajući sebi pristrasnost, smatramo da smo bili privilegovani da prisustvujemo magiji koja se više nije ponovila.
I svako naredno Amirino gostovanje kod nas je bilo po nečemu posebno. I karte su svakim njenim ponovnim dolaskom sve brže nestajale. Slušali smo je u različitim instrumentalnim kombinacijama – s manjim kamernim formacijama i sa simfonijski orkestrom i u različitim prostorima.
U Sinagogi je prvi put nastupila 17. decembra 2015. godine. Pratili su je Ante Gelo na gitari, Emin Esen na kanunu i Zvonimir Šestak na kontrabasu.
Upravo snimak s ovog koncerta gledaćemo u gore najavljenom terminu.

*Snimak je ostvaren u saradnji s Radio-televizijom Vojvodine, a realizuje se u okviru projekta / akcije I OVO ĆE PROĆI.

izvor: MONS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *