ЕГЗИТ слави Међународни дан шуме уз дечију представу са нашим популарним глумцима!

ЕГЗИТ слави Међународни дан шуме уз дечију представу са нашим популарним глумцима!

Поводом обележавања Међународног дана шума, ЕГЗИТ фондација организује позоришну представу „Ретро Боки и Сајбер Оки у лету спашавају планету“ 21. марта у гимназији Лаза Костић у Новом Саду, са почетком у 11:15 часова. Након представе, у дворишту школе биће посађено и неколико стабала као симболичан допринос далеко већој акцији ЕГЗИТ фондације и других организација окупљених у платформи Зелена Р:еволуција, чији је циљ да подигне пошумљеност Србије са садашњих 28% на 40% укупне територије.

Представа се организује у сарадњи са Културним центром Панчева, дечјом сценом „Пођи туда“, те продуцентском кућом ЕТМ Продукција, а у њој играју наши прослављени глумци Бојан Ивковић и Ненад Окановић. Они играју два другара, Ретро Бокија и Сајбер Окија, који креирају игрицу у којој спашавају природу и живи свет на планети, од вируса загађења званог Црна нога. Ова представа, по тексту Јасминке Петровић, у режији Петра Пејаковића садржи много елемената. Од видео снимака, преко песама, па све до анимације и театра сенки, са циљем да кроз игру, те коришчење интернета и друштвених мрежа, учи децу о екологији.

„У последње две године смо одиграли стотинак представа, на разне теме. Свака од њих је урађена са намером да деца кроз забаву и игру нешто и науче. Ова наша представа има јасну поенту и поруку. Деца по изласку са представе науче да је смеће треба бацати у канту за отпатке, чувати животиње и бринути за окружење у ком живимо. Такође, после сваке ове одигране представе организујемо малу еко акцију да бисмо на конкретном примеру показали како можемо допринети очувању планете“, изјавио је глумац Ненад Окановић.

Представа „Ретро Боки и Сајбер Оки у лету спашавају планету“ подржана је и реализована уз подршку конкурса за савремено стваралаштво у АП Војводини, а улазнице ће бити доступне путем гигстикс продајне мреже широм Србије, по цени од 500 динара.

извор: ЕГЗИТ ПРЕС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *