Drugi razgovor Putina i Trampa za 24 sata, o nafti, koroni..

Predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država Vladimir Putin i Donald Tramp razgovarali su danas telefonom o situaciji na svetskom tržištu nafte i merama za suzbijanje korona virusa, saopštila je pres služba Kremlja napominjući da je razgovor dvojice lidera inicirala američka strana.

Ovo je drugi telefonski razgovor Putina i Trampa za 24 sata pošto su prethodne noći u okviru trilateralnog razgovora u kojem je učestvovao i saudijski kralj Salman bin Abdulaziz al Saud pričali takođe o situaciju na tržištu nafte.

Putin i Tramp su „razmenili pozicije o situaciji na svetskom tržištu nafte, uključujući sporazum koji se izrađuje u formatu OPEC+ za smanjivanje obima proizvodnje u cilju stabilizacije cene nafte u svetu“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Tramp je informisao Putina o svojim kontaktima sa liderima nekoliko zemalja proizvođača nafte.

„Razgovarali su o pitanjima u vezi sa pandemijom korona virusa. Putin i Tramp su procenjivali mere u Rusiji i SAD za širenje infekcije“, dodao je Kremlj.

Takođe su se dotakli nekih važnih aspekata bilateralnih odnosa, uključujući saradnju u svemiru, prenosi TAS S.

Strane su potvrdile posvećenost koordinaciji akcija radi stabilizacije situacije na svetskom tržištu nafte i minimiziranja negativnih posledica nestabilnosti cena nafte na svetsku ekonomiju.

izvor: TANJUG, RTV
foto: EPA (Michael Klimentyev/Sputnik/Kreml)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *