Други разговор Путина и Трампа за 24 сата, о нафти, корони..

Председници Русије и Сједињених Америчких Држава Владимир Путин и Доналд Трамп разговарали су данас телефоном о ситуацији на светском тржишту нафте и мерама за сузбијање корона вируса, саопштила је прес служба Кремља напомињући да је разговор двојице лидера иницирала америчка страна.

Ово је други телефонски разговор Путина и Трампа за 24 сата пошто су претходне ноћи у оквиру трилатералног разговора у којем је учествовао и саудијски краљ Салман бин Абдулазиз ал Сауд причали такође о ситуацију на тржишту нафте.

Путин и Трамп су „разменили позиције о ситуацији на светском тржишту нафте, укључујући споразум који се израђује у формату OPEC+ за смањивање обима производње у циљу стабилизације цене нафте у свету“, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, Трамп је информисао Путина о својим контактима са лидерима неколико земаља произвођача нафте.

„Разговарали су о питањима у вези са пандемијом корона вируса. Путин и Трамп су процењивали мере у Русији и САД за ширење инфекције“, додао је Кремљ.

Такође су се дотакли неких важних аспеката билатералних односа, укључујући сарадњу у свемиру, преноси TAS S.

Стране су потврдиле посвећеност координацији акција ради стабилизације ситуације на светском тржишту нафте и минимизирања негативних последица нестабилности цена нафте на светску економију.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: EPA (Michael Klimentyev/Sputnik/Kreml)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *