Дочек 7528: Улазнице скоро распродате, објављена мапа и сатница

Више од 200 уметника из 10 земаља, 50 локација, визуелна уметност и музика – до Дочека 7528 у Новом Саду остало је свега три дана, скоро све карте за догађаје су распродате, док за шест концерата улазница више нема у продаји. У питању су Дејан Петровић Биг бенд који наступа у Реформаторској цркви, Слободан Тркуља у Великој Сали НИС-а, Свемирко у Кино сали Железничке станице, Елементал у Кожари Српског народног позоришта,Краљ Чачка у Новосадском позоришту и Божо Врећо који ће наступити са оркестром Камерата Академика у Синагоги.

Поред поменутих извођача, за чије наступе улазница више нема, Дочек 7528 открива нове локације у граду и представља како нова музичка имена, тако и легенде домаће и регионалне сцене.

Мапа локација и сатнице доступне су на вебсајту http://docek.ns2021.rs.

Најбољи бас вокал, Алексеј Тихомиров, један је од солиста који ће 13. јануарау Великој сали СНП-а од 20 часова наступити са највећом руском филхармонијом из Иркутска, уз Јадранку Јовановић, Ивана Томашева и Жељка Андрића.На репертоару ће се наћи композиције Чајковског, Бородина, Христића, али и српске народне песме: „Тамо далеко“, „У рану зору“, „На крај села“, „Тихо ноћи“, „Болујем ја“, „Нишка Бања“…

Дочек 7528 представља и легенде југословенске сцене, који и данас раде и стварају и стичу нове поштоваоце – Дадо Топић и Горан Трајкоски. Топић ће уз бенд Тиме афтер тиме наступити у Културном центру „Петефи Шандор“ од 22 часа, а Трајкоски, оснивач некадашњих македонских дарк вејв група, „Анастасија“ и „Мираз“, у гимназији „Лаза Костић“ од 20 сати.

Младу и нову енергију доносе извођачи који су на самом почетку своје каријере, али са већ оствареним успесима – панчевачки састав Љубичице наступиће у Културном центру Новог Сада од 21 час, а пре њих реге, етно, џез звук донеће Осјечанка Аклеа Неон од 20 сати. Једна од најбољих басисткиња Европа, Кинга Глик, представиће се публици у Радничком дому од 20 сати. Електро звук у оквиру Дочека 7528. доноси Ди џеј Нолах у Српско народно позориште, од 22 сата, затим Тапан у КЦ Лаб у 21 сат, Козмин у клубу Тунел 1 сат иза поноћи, МКДСЛ у Герили од 22 сата, Дук ин Алтум у клубу Кажте од 23 сата.
Енергичне наступе гарантују панк састав Лет 3 у Српском народном позоришту од 20 часова, као и Лолобриђида у културној станици Свилара од 19 часова.

 извор:Нови Сад 2021
фото: В. Величковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *