Диноботи и Трансфoрмерси освојили Кинеску четврт

У оквиру 47. Интернационалног фестивала алтернативног и новог театра – ИНФАНТ публика може да погледа и изложбу скулптура “Траснформерси и Диноботи” аутора Данила Балетића. На отвореном просотру Кинеске четврти, код будуће културне станице ОПЕНС, данас и сутра Новосађани могу видети импозантне скулптуре које су била излагане широм света.

Данило Балетић, мајстор обраде метала, који за реализацију својих дела “Скулптура Трансформеси и Диноботи” користи одслужене индустријске материјале: метал и пластику. Транспозицијом одбаченог индустријског материјала/предмета – створио је нови поетичан облик дао му суштину, естетски и уметнички циљ, материјализовао основну идеју стварања нове вредности и одбаченог.

Прича о трансформерсима кренула је 2012. године. Тада је идеја која стоји иза њих била заштита животне средине, порука о трансформацији, променама. Аутор поручује: трансформација је увек присутна у свима нама и око нас. Изложба скулптуре указује на важну поруку, трансформацији одбаченог у нешто корисно и лепо.

КЦНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *