ДИВНА ЉУБОЈЕВИЋ И АНСАМБЛ МЕЛОДИ

ДИВНА ЉУБОЈЕВИЋ и Ансамбл МЕЛОДИ на отварању циклуса „Божићно-новогодишњи концети“ у организацији Музичке омладине Новог Сада!

Концерт ДИВНЕ и „Мелóда“ одржаће се у суботу 14. децембра 2019, у Синагоги, са почетком у 20,00 часова.
Продаја улазница почиње у среду, 30. октобра у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 8х до 14х, као и ОН-лине на www.muzickaomladina.org Цене карата: 1.500,00 динара – партер средина и галерија и 1.200,00 динара – партер са стране

Певањем и дириговањем професионално се бави већ 32 године. Међународна публика више од две деценије прати њене наступе, док светски критичари и медији глас Дивне Љубојевић називају „анђеоским”.
Двадесетпет музичких издања, од којих тринаест у земљи и дванаест у иностранству, наишло је на изузетне критике међународних слушалаца и музичких стручњака.
***
Импозантна биографија, Дивну Љубојевић сврстава у ред највећих мисионара српске, византијске и православне културне баштине. Мисионарски рад Дивне Љубојевић, крунисан је орденом Почајевске иконе Мајке Божје „за проповед Православља појањем“ који јој је уручио поглавар Украјинске православне цркве митрополит Владимир (2010) и орденом ”Верност и вера” којим је одликована у Белорусији за ”истакнути допринос делу духовног препорода” (2014).
Због дугогодишњег активног концертног и истраживачког рада на пољу православне духовне музике, у Русији, стручна јавност Дивну Љубојевић сврстава међу водеће специјалисте за музичке традиције земаља византијског културног круга.

извор: Музичка омладина Новог Сада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *