Грчка отвара врата за туристе без обавезног тестирања или карантина

Грчка отвара врата за летњу туристичку сезону без обавезног тестирања или карантина за туристе и од 1. јула обнавља међународни авио саобраћај, саопштио је Харис Теохарис, министар туризма.

Портал Екатимерини преноси да је Теохарис, ипак, најавио да ће медицинске службе тестирати путнике из иностранства уколико и када процене да је то неопходно.

Након телевизијског обраћања грчког премијера Киријакоса Мицотакиса који је обелоданио свеобухватни план активирања грчке економије, министар Теохарис је упознао јавност са посебним мерама које ће бити имплементиране с циљем да се оживи посустала туристичка индустрија.

У првом периоду, од 15. јуна, међународни летови биће усмерени само на међународни аеродром у Атини, али се очекује да од 1. јула сви грчки аеродроми буду отворени.

Први туристи биће из земаља у којима су евидентирани охрабрујући епидемиолошки подаци, као што су Бугарска и Немачка.

Осим тога, Теохарис је најавио појачане здравствене услуге прилагођене специфичним дестинацијама, али и оперативни план у случају избијања заразе током туристичке сезоне.

Министарство за миграције финансира промоцију острва

Грчко Министарство за миграције и азил обезбедиће Грчкој националној туристичкој организацији (ГНТО) два милиона евра за промоцију острва погођених мигрантском кризом.

Министар за миграције и азил Нотис Митараки састао се са генералним секретаром НГТО Димитрисом Фрагакисом како би покренуо циљану туристичку кампању за промоцију Лезбоса, Хиоса, Самоса, Коса и Лероса, пренела је АНА.

Министарство финансира ГНТО за реализацију овог пројекта како би промовисало острва у Грчкој и у одабраним земљама у иностранству

Како се наводи у саопштењу Министарства, нова туристичка промотивна кампања нагласиће разноликост туристичких дестинација острва и археолошких налазишта, гастрономске традиције и локалне производе, њихово културно богатство и њихову повезаност са одрживим развојем.

извор: ТАНЈУГ

фото: Pixabay

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *