Граница отворена, Хрвати у куповини у Србији

С обзиром да је Србија отворила границу, Хрвати могу несметано и без ограничења да путују тамо и назад, а Славонци су почели да користе ту могућност и кренули по основне намирнице у јефтиније српске трговине, наводи се у репортажи хрватске телевизије РТЛ.

Хрвати могу пут Србије по готово истим условима као и пре 12. марта када је граница затворена.

У Србију улазите само са личном картом, без теста на коронавирус и, најбитније, без обавезне самоизолације од 14 дана, истиче тв станица, а преоси портал Seebiz.

Најчешће се купује дуван који је у Хрватској за трећину скупљи.

У Хрватску се по особи сме унети један бокс цигарета. Од алкохолних пића, сме се пренети један литар жестоког пића и 16 литара пива.

Истовремено, хрватским грађанима се саветује да „прескоче“ куповине свежег меса, сухомеснатих производа и хране за домаће животиње јер то неће моћи да унесу у Хрватску, уз напомену са се у продавнице у Србији може ући само с маскама за лице.

Како се наводи у репортажи, за 100 куна, односно 1.500 динара, могу се купити четири велика пакета кафе.

„У односу на прошли пут, пре короне, ево, пиво је нешто врло мало поскупело. Успе се нешто уштедети“, рекао је за РТЛ становник Осијека.

Његова суграђанка Сњежана у Србију иде по лекове, сокове, све оно што је у Србији повољније, додаје се у репортажи.

„Око 300, 400 куна (39 до 52 евра) се може уштедети по једном одласку“, каже она.

„При поновном уласку у Хрватску такође нема застоја. Све што вас чека на хрватској граници је СМС порука с напоменом да ако сумњате на заразу контактирате центар 112 и летак који ће вам уручити цариник на којем пише да смањите контакт с другим особама следећих 14 дана. Самоизолације нема“, закључује се у репортажи РТЛ.

извор, фото: РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *