Гојковић: Све здравствене установе у Новом Саду су пуне

У последње три, четри недеље стално региструјемо све већи број заражених вирусом корона у Новом Саду, а све здравствене установе у Новом Саду су пуне, каже покрајински секретар за здравство и члан Кризног штаба Зоран Гојковић.

Он је на ТВ Пинк рекао да су упозоравали грађане да морају стриктно да се придржавају мера да не бисмо дошли у ситуацију у којој се сада налазимо.

„Не видимо још тенденцију пада броја новоболелих. Здравствене установе у Новом Саду су пуне, Клинички центар Војводине ради фактички у четири ковид зграде, пет интензивних јединица. Од јуче је кренула и војна болница у Петроварадину да прима пацијенте“, рекао је Гојковић.

Навео је да су скоро сви капацитети Клиничког центра Војводине стављени на располагање за ковид пацијенте и да то прави велики притисак на здравствени систем, на рад, на запослене, на све оно што је везано за функционисање здравства.

„Морамо ићи опет у неке теже мере, сада су већ и упутни и радови свих базена и свега онога што је могло да функционише да смо једноставно се придржавaли онога о чему причамо четири, пет месеци“, рекао је Гојковић и нагласио важност придржавања свих превентивних мера.

извор: ТАНЈУГ,РТВ
фото: Покрајинска влада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *