Гојковић: Све боља епидемиолошка ситуација, у КЦВ 122 пацијента

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је данас да је сваког дана све мањи број новозаражених и ковид пацијената на болничком лечењу, као и да је сада најважније да се такав тренд задржи што више како се не би угрозио полазак деце у школу.

„Из јулске неповољне епидемиолошке ситуације сада смо ушли у августовску коју епидемиолози квалификују као несигурну. Имамо сваки дан све мање новозаражених и на болничком лечењу, као и на респираторима. Са јучерашњим даном имамо око 1.900 људи у болници у Србији и 73 на механичкој вентилацији“, рекао је Гојковић гостујући на Пинку.

РТВ (Јарослав Пап)

Каже да Војводини са јутрошњим пресеком има 369 пацијената у болницама, од којих су они најтежи у КЦ Војводине, њих 122, а шест је на респиратору.

„Број новозаражених у Војводини последњих седам дана је у просеку био двоцифрен по дану, али идемо ка једној доброј ситуацији. Једино где је критично и где видимо евентуалну могућност поновног погоршања ситуације јесте од наших повратника који су били на летовањима и враћају се са различитих дестинација“.

Гојковић истиче да је кључ да издржимо до краја августа тренд пада броја оболелих да би следећи озбиљан епидемиолошки напор, и можда најважнији део пред јесен, дочекали како треба да не би дошли у ситуацију да повећан број новозаражених угрози планове за почетак наставе и полазак деце у школу.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: РТВ (Јарослав Пап)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *