Predsednik je istakao da će država pomoći da se radnici ne otpuštaju i da će stimulisati preduzetnike u našoj zemlji da to ne čine.
– Svi preduzetnici, mikro i mala preduzeća. Za sve te firme, za tri meseca, makar i ne trajala ta tri meseca, platićemo minimalac svakom preduzetniku, obućaru, pekaru, taksisti, frizeru. Svima ćemo dati minimalac. Od nas će imati frizer po 750 evra, na tri meseca. Radili, ne radili, platićemo im! Dajemo kao da padaju sa neba, da im pokrijemo nelikvidnost, da mogu posle nesmetano da nastave da rade kad sve prođe. To će nas koštati 700 miliona evra!
Predsednik Srbije obećao je  da će svakom građaninu, pri čemu nije bitno da li je on zaposlen ili ne, država dati po 100 evra. „Mi smo našli još para. Razmišljamo da svakom punoletnom građaninu Srbije damo po 100 evra poklon, da pojačamo potrošnju. To jeste bacanje u bunar, ali će dobro doći ljudima koji su siromašni“, rekao je Vučić i dodao da je za to potrebno 520 miliona evra.
– Srbija ima novca. Imamo 10 tona zlata i još nešto napolju. Za šta ćemo imati para? Imamo više nego drugi, jer nisam dao da se povećaju plate do maksimuma, nisam se dodvoravao pre izbora. Iako su Unija  i MMF rekli da se zaboravi na javni dug. Ali mi nećemo to da zanemarimo, a javni dug ne sme da pređe 60 odsto. Kad sam postao premijer, bio je 78. Podižemo medicinarima plate, a ne smanjujemo u javnom sektoru. Uvek držimo u rezervi, jer razmišljamo o budućnosti – objasnio je Vučić gostujući na Prvoj.

– Imamo tri načina finansiranja  – unutrašnje budžetske rezerve, zaduživanje na unutrašnjem tržištu hartija od vrednosti, kao i zaduživanje na međunarodnom tržištu kapitala – naveo je predsednik.

LAKŠE NAM JE NEGO TRAMPU
– Mi brinemo za ekonomiju, ali mnogo više za živote ljudi. Nama je lakša situacija nego Donaldu Trampu, na primer. Nisam rastrzan kao Tramp, nemam problem koji ima on. Nemačka će imati minus pet ili minus šest pad ekonomije, a mi ćemo imati duplo manji pad, a do kraja godine trudićemo se da budemo na nuli. „Fič“ je već potvrdio kreditni rejting Srbije – podseća Vučić.
izvor: novosti.rs