Председник је истакао да ће држава помоћи да се радници не отпуштају и да ће стимулисати предузетнике у нашој земљи да то не чине.
– Сви предузетници, микро и мала предузећа. За све те фирме, за три месеца, макар и не трајала та три месеца, платићемо минималац сваком предузетнику, обућару, пекару, таксисти, фризеру. Свима ћемо дати минималац. Од нас ће имати фризер по 750 евра, на три месеца. Радили, не радили, платићемо им! Дајемо као да падају са неба, да им покријемо неликвидност, да могу после несметано да наставе да раде кад све прође. То ће нас коштати 700 милиона евра!
Председник Србије обећао је  да ће сваком грађанину, при чему није битно да ли је он запослен или не, држава дати по 100 евра. „Ми смо нашли још пара. Размишљамо да сваком пунолетном грађанину Србије дамо по 100 евра поклон, да појачамо потрошњу. То јесте бацање у бунар, али ће добро доћи људима који су сиромашни“, рекао је Вучић и додао да је за то потребно 520 милиона евра.
– Србија има новца. Имамо 10 тона злата и још нешто напољу. За шта ћемо имати пара? Имамо више него други, јер нисам дао да се повећају плате до максимума, нисам се додворавао пре избора. Иако су Унија  и ММФ рекли да се заборави на јавни дуг. Али ми нећемо то да занемаримо, а јавни дуг не сме да пређе 60 одсто. Кад сам постао премијер, био је 78. Подижемо медицинарима плате, а не смањујемо у јавном сектору. Увек држимо у резерви, јер размишљамо о будућности – објаснио је Вучић гостујући на Првој.

– Имамо три начина финансирања  – унутрашње буџетске резерве, задуживање на унутрашњем тржишту хартија од вредности, као и задуживање на међународном тржишту капитала – навео је председник.

ЛАКШЕ НАМ ЈЕ НЕГО ТРАМПУ
– Ми бринемо за економију, али много више за животе људи. Нама је лакша ситуација него Доналду Трампу, на пример. Нисам растрзан као Трамп, немам проблем који има он. Немачка ће имати минус пет или минус шест пад економије, а ми ћемо имати дупло мањи пад, а до краја године трудићемо се да будемо на нули. „Фич“ је већ потврдио кредитни рејтинг Србије – подсећа Вучић.
извор: новости.рс