Вучић и Брнабић данас са кинеским лекарима и оба штаба за борбу против корона вируса

Председник и премијерка Александар Вучић и Ана Брнабић састаће се данас у 17 сати са лекарима из Кине који помажу Србији у борби против корона вируса, а у 18 сати се очекује обраћање јавности.

На састанку ће бити и чланови оба кризна штаба – за сузбијање новог корона вируса, који предводи премијерка Брнабић, као и за отклањање последица по привреду, на чијем челу је председник Вучић.

Група кинеских стручњака у суботу је дошла из Кине како би Србији помогла у борби са коронавирусом.

Златибор Лончар рекао је за РТС да су прве реакције кинеских стручњака задовољавајуће и да су задовољни мерама које је Србија предузела.

– Они су кратко овде, упознају се са нашом ситуацијом, до сутра после подне ће изаћи са првим сетом нових мера које су се код њих показале као добре – исткао је Лончар.

Кинески стручњаци сматрају, навео је министар, да је потребно 29 дана да бисмо, у случају да се придржавамо садашњих мера, дошли до ситуације да нам не расте број нових случајева корона вируса.

– То је њихова прва верзија, они се још ограђују. Стварно се надам да ћемо сутра имати неки нови предлог и сет мера – истиче министар здравља.

У овој ситуацији, каже, забрињава то што се поједини људи понашају као да се ништа не дешава.

извор: blic.rs
фото: srbija.gov.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *