Вучићев план економских мера у медијима широм света

Медији широм света, укључујући и Њујорк Тајмс пренели су данас вест о плановима председника Србије Александра Вучића да понуди пет милијарди евра зајмова и субвенција предузећима у борби са економским утицајем коронавируса.

Медији, од америчких попут US news, преко турских као што је конзервативни Yani Safak, чији дневни тираж прелази 100. 000 примерака, кенијске телевизија EBRU, портала у Кејптауну, Индији, Канди – укључујући и Regina leader post, основан 1883 . . . пишу и да Србија планира да исплатити једнократну помоћ од 100 евра за сваког држављана старијег од 18, односно око 5 милиона људи.

Сви они, укључујући и кипарски једини дневни лист на енглеском, покренут 1945. године преносе Ројтерс, који пише о програму опоравка, који је председник Србије најавио синоћ.

Према плану, договореном са Међународним монетарним фондом, јавни дуг Србије не би требало да пређе 60 одсто БДП-а, са 52,4 одсто на крају 2019., преносе Вучићеве речи по Ројтерс и његову поруку да ће Србија „имати проблема, али мање него други“ светски медији.

Уз те чињенице о стању у економији и плановима за њен опоравак, у вести је наведено да је Србија, да би сузбила ширење епидемије, увела строге мере, укључујући ванредно стање и преко ноћи „закључавање“ за све.

Такође, ту је и вест да је до сада у Србији умрло 13 људи, од 7 милиона становника, а да их 741 је заражено.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: TANJUG /INSTAGRAM „BUDUCNOSTSRBIJEAV“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *