Вучевић: Новчана помоћ породицама умрлих од ковид 19, градски превоз почиње 4.маја

Од ковид 19 умрло је шест Новосађана, а њиховим породицама Град ће исплатити новчану помоћ од 100.000 динара, каже градоначелник Новог Сад Милош Вучевић.

Он је прецизирао да новчану помоћ могу добити породице преминулих који имају пребивалиште у Новом Саду.

Попуштање мера, за које се одлучио Кризни штаб, подразумева да од 4. маја почне јавни превоз у Новом Саду, а од 11. маја да раде вртићи.

Вучевић каже да су сви вртићи у Новом Саду дезинфиковани, обезбеђена је заштитна опрема за запослене, централна кухиња је посебно третирана.

Очекује се од Кризног штаба да се прецизно дефинише како ће деца бити распоређена, које заштитне мере морају да се предузму родитељи што се тиче довођења и одвођења малишана.

Вучевић каже да је поносан што је процењено да је ГСП у Новом Саду спреман да први крене са радом, заједно са превозом у Крагујевцу.

„Заштита путника и возача је на првом месту. Биће мање места за седење, места где ће се стајати. Имамо нове аутобусе у којима је плексигласом возач одвојен од путника“, навео је Вучевић.

Напомиње да ће саобраћај бити „општег карактера“, да ће моћи да га користе сви, али је апеловао да они који немају преку потребу не користе јавни превоз да не би стварали непотребне гужве.

„Неће то бити превоз какав је био пре 15. марта, али је велики искорак што крећемо“, рекао је Вучевић.

Наглашава да у вртићима и аутобусима неће моћи да се користе клима уређаји и да је то препорука лекара.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: РТВ (Јарослав Пап)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *