Вучевић: Не знам да ли ћу бити премијер, задовољан сам да и даље будем градоначелник Новог Сада

Увек су избори празник демократије, тада се и полажу рачуни за неки ранији период и одлучује се о периоду који нам предстоји, навео је јуче приликом гласања градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС Милош Вучевић.

“Верујем да нема веће мотивисаности и не можете да кажете да вас се то не тиче, јер вас се тиче и цена грејања и курс динара, као и да ли имамо нови клинички центар, школе, да ли је економија снажна и то су теме о којима се гласа”, рекао је Вучевић.

Навео је да није сигуран да ће се ускоро решити проблем Косова и Метохије.

“Сигуран сам да ће будућа влада која буде формирана имати велику одговорност да заједно са председником наставе преговоре са Приштином, да наставе пут Србије ка Бриселу, као и да учврсте односе са Кином, Русијом и САД. То су све ствари о којима се одлучује на овим изборима. Чекају нас свакако велики изазови, али ако буде опредељујућа воља грађана, онда је далеко лакше да заступате интересе Србије. Међутим, ако имате велику подељеност у друштву и не потпуно утврђено каква је воља грађана, онда то ствара да буде већи притисак на државу”, навео је Вучевић.

На питање да ли ће бити нови председник Владе односно премијер Србије, Вучевић је рекао да не зна унапред изборне резултате, па не може да каже која ће странка дати мандатара.

“Што се мене тиче ја сам јако задовољан овим послом који радим и немам никакав проблем да наставим да га радим, ако грађани Новог Сада буду тако одлучили, нити ћу у супротном осетити да нисам напредовао. Искључиво на основу изборних резултата видећемо ко ће добити мандате за саставе од локалних власти до републичке владе, а после ћемо сести у странци и видети шта ће бити”, рекао је Вучевић.

Како је још навео, мора да седне и разговара са породицом, да видим каква су њихова очекивања, то није одлука једног човека.

“Ја сам сада одговоран за Нови Сад и за то шта је урађено у претходне четири, односно осам година”, закључио је актуелни градоначелник Новог Сада.

извор: 021, Нс хроника
фото: смс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *