– Ово су најзначајнији дани у борби против корона вируса, ово су круцијалне недеље у борби против корона вируса, а да ли су прекретница то ћемо тек видети – изјавио је гостујући на РТС епидемиолог др Предраг Кон.

На питање када ће крај, рекао је да је сигуран да ће Србија да изађе из овога као победник.

– Максимум ће бити у шестој недељи, а трајаће после тога још месец дана. Дакле, цео април и практично цео мај, до јуна, онда очекујем једно озбиљно олакшање.

Он је поручио грађанима Србије да издрже.

– Сигурно излазимо из ове ситуације, дочекаћемо заједно слободу – поручио је Кон.

Долазе топлији сунчани дани, тада мора да се деси нешто, али ћемо тек видети шта нам ти дани доносе, истакао је Кон.

– Не смемо да дозволимо да нам се деси италијански или шпански сценарио, налазимо се у најтежим недељама – рекао је Кон.

ДОШЛО ЈЕ ДО ЗАРАВЊЕЊА, ВЛАСТ БРЗО РЕАГОВАЛА

– Данас је било мање позитивних на корона у односу на јуче, што значи да је дошло до заравњења. Свако заравњење је велика добит, али то не значи да наредних дана не очекујемо пораст. Пратићемо даље ситуацију и реаговати у склопу тога – рекао је Кон

Како је додао, спремно дочекујемо наредне дане јер смо успели да проширимо здравствени систем.

– Ја се плашим да будем оптимиста, до сада имамо разлоге да будемо релативно задовољни. Могуће је очекивати и даље ефекте свих ових мера које су донете.

Каже да је пријатно изненађен сарадњом са Владом Србије.

– Сарадња са влашћу је била изузетна И имали смо одзив у сваком моменту. Учињено је јако много, за мене, за читав мој радни век, тако нешто нисам доживео. Овакву брзину реакцију нисам видео – рекао је Кон.

Каже да би око православног Ускрса очекује врхунац епидемије. Није могао да предвиди хоће ли привремене болнице да буду пуне.

-Не знам хоће ли бити пуне, али важно је да смо обезбеђени – рекао је он.