Влада Републике Српске прогласила ванредну ситуацију

БАЊАЛУКА – Влада Републике Српске прогласила је данас ванредну ситуацији поводом појаве вируса корона.

Претходно је одржана ванредна седница Владе Српске.

цвијановиц, зељка

Танјуг,Сава Радовановић

Додик: Ситуација тешка јер је неизвесна

Српски члан Председништва БиХ, Милорад Додик, рекао је данас да надлежне институције чине све да сузбију вирус корона, али да је ситуација тешка зато што је неизвесна.

“Синоћ сте могли да чујете да је Немачка затворила своје границе и да је ЕУ донела одлуку да забрани извоз медицинске опреме изван ЕУ. Морамо се томе прилагодити”, рекао је Додик.

Поручио је да само целовити систем мера може да донесе резултат и најавио је да ће на данашњој седници Председништва БиХ предложити да се стопа резерви смањи за пола.

“То би битно утицало на ликвидност самих банака. Верујем да ће друга два члана Председништва прихватити. Ово је тежак период за све, има места за забринутост, треба да буде спроведена одговорност сваког појединца”, рекао је Додик новинарима, пренела је РТРС.

Најавио је и нове разговоре о пооштравању санкција за неодговорне.

“Поједини недоговорни људи игноришу све мере и тако шире тај вирус”, рекао је Додик рекао да не треба правити хајку на људе, али да сви морају бити одговорни.

“Мере које ћемо договорити на Председништву се односе на шаторе на граничним прелазима”, рекао је Додик прецизирајући да није реч о ангажовању војске, већ средства као што су шатори.

извор: ТАНЈУГ
фото насловна: EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *