Више часова на даљину од наредне недеље

Јутрос је почела настава на даљину за основце, часови се емитују на РТС 3, а министар просвете Младен Шарчевић каже да ће квалитет наставе бити подигнут на виши ниво од наредне недеље, када је у плану да се укључи и РТС2.

Ове недеље ђаци од првог до седмог разреда имаће по два часа недељно који ће трајати по пола сата, док ће ученици осмог разреда имати три часа недељно.

„За следећу недељу се планира да осим РТС 3 и РТС Планета буде укључен и РТС 2. Тиме би подигли квалитет наставе за по један час. Од првог до седмог ђаци би имали по три часа, а осми разред четири дневно“, рекао је Шарчевић за РТС.

Он је нагласио да је РТС Планета оптерећен због великог интересовања ђака, родитеља те да ће се укључити и неки други портали.

Данас ће бити донета одлука, рекао је министар, да један од родитеља деце до 12 година буде ослобођен и да може да ради од куће.

„Тиме ће школски систем имати озбиљне асистенте – родитеље. Завод за унапређење образовања и васпитања је направио је платформе са алатима које наставни могу да користе“, навео је министар.

Подсећа да Хрватска има боље ресурсе и да је увела наставу само за прва четири разреда основне школе. Србија је са мањим ресурсима увела наставу за комплетну основну школу и за средњу школу.

Наводи да се часови тренутно снимају за општеобразовне предмете, а укључивањем РТС 2 биће снимљени часови за све предмете.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
 фото: Танјуг (Сава Радовановић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *