Бољшој театар приказује представе online

МОСКВА – Менаџмент славног руског позоришта Бољшој театра, одлучио је да снимке својих најпопуларнијих представа емитује бесплатно на интернету, након што је градоначелник Москве у четвртак наредио затварање свега што не потпада под неопходне услуге и поручио грађанима да остану код куће.

„Наша земља, као и остатак света, пролази кроз врло тежак период. Никада раније се нисмо суочили са оваквом ситуацијом и пошто смо морали да затворимо позориште, нисмо желели да изгубимо своју везу са публиком“, изјавио је Владимир Урин, генерални директор Бољшој театра, најављујући бесплатно приказивање представа онлајн.

 

Балет и Опера су најавили емитовање својих шест најпопуларнијих продукција на Јутјубу <https://www.youtube.com/channel/UCUimBc08ChsoCvP_WlYJl0Q>, што је започето у петак балетом „Лабудово језеро“, а настављено „Успаваном лепотицом“ коју можете погледати овде <https://www.youtube.com/watch?v=cLWK53UuZgM>.

На репертоару су сада и опера „Царска невеста“ (1.4), балет „Марко Спада“ (4.4), опера „Борис Годунов“ (7.4) и балет „Крцко Орашчић““(10.4).

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: ЕПА (Sergei Ilnitisky)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *