“Божићно-новогодишњи концерти” у организацији Музичке омладине Новог Сада

Ускоро у нашем граду “Божићно-новогодишњи концерти” у организацији Музичке омладине Новог Сада
Велико интересовање публике за све програме. Улазница све мање!

Богат, разноврстан и квалитетан програм обухватиће пет различитих концерата познатих и популарних солиста и ансамбала из Хрватске, Мађарске, Француске и наравно из наше земље. Духовна, уметничка музика, али и џипси џез и француске шансоне, као и звуци далматинске клапе, део су овогодишње манифестације посвећене божићно-новогодишњим празницима, која ће трајати од 14. децембра до 11. јануара, а под покровитељством Града Новог Сада. У складу с карактером и атрактивношћу самих програма, концерти ће се дешавати на сцени Синагоге, у Галерији Матице српске и у Српском народном позоришту.
Музичка омладина Новог Сада ову манифестацију организује већ преко двадесет година, настојећи да квалитетним концертима улепша и обогати својим суграђанима период божићно-новогодишњих празника и по грегоријанском и по јулијанском календару.
Временом је овај циклус стекао изразиту популарност међу публиком и своје сталне посетиоце. У наставку погледајте програм:

Субота, 14. децембар, Синагога, 20х
ДИВНА Љубојевић & Ансамбл МЕЛОДИ
Њен глас љубитељи и истакнути музички стручњаци називају анђеоским. Заједно са својим ансамблом МЕЛÓДИ, након концерта у Москви у Храму Христа Спаситеља, Дивна наставља своју предбожићну серију концерата под називом Витлејемска Звезда, концертом и у нашем граду. Њена импозантна биографија сврстава је у ред највећих мисионара српске, византијске и православне културне баштине чији су уметнички домети препознати широм света и потврђеним бројним наградама.

Недеља, 15. децембар, Синагога, 20х
ФРАНО Ласић & Клапа СМРИКА
„Током концерта путоваћемо заједно кроз време и вратити се у неке прошле лепе и безбрижне дане…”, најављујући концерт објашњава Франо, додајући да ће се на репертоару још наћи и познати страни хитови, који су се певушили уз радио Луксембург, као и они стари, свима нама познати домаћи, који су се слушали са сингл и лп плоча, али и популаре клапске далматинске песме. Публика ће уживати и у незаобилазним евергин хитовима „Загрљени” и „Волим те будало мала”, а све то уз пратњу далматинске клапе Смрика.

Уторак, 17. децембар, Галерија Матице српске (Трг Галерија 1), 20х
АНЕТА Илић, сопран
БОРИСЛАВ Чичовачки, обоа
ЛИДИЈА Станковић, клавир
СРЂАН Сретеновић, виолончело
Наши угледни уметници с богатим и успешним међународним каријерама приредиће програм посвећен великану барока – Јохану Себастијану Баху, с одабраним аријама за сопран, обоу и континуо.

Новогодишњи гала концерт – ЛА ВИЕ ЕН РОСЕ
Недеља, 22. децембар, Српско народно позориште, 20х
MYRTILL Micheller & Војвођански симфонијски оркестар
Диригент: ЏИЈАН Емин
Вишеструко награђивана џез певачица из Мађарске, која пева пођеднако савршено на више језика – MYRTILL Micheller  ће се први пут представити нашој публици извођењем француских шансона, где су неизоставне и песме чувене Едит Пјаф, као и Мишела Леграна и Жака Брела. Незаборавне мелодије слушаћемо у специјалним аранжманима, које је направио угледни македонски уметник Џијан Емин, који ће и дириговати концертом. Као гост програма наступиће глумац Новосадског позоришта Ujvideki Szinhaz – Иштван Кереши, овај пут у улози певача.

Субота, 11. јануар 2020, Синагога, 20х
ASSEO Quartet и специјални гости
Gipsy Jazz Feaver
ДАНИЕЛ Асео, гитара
ГУИЛЛАУМЕ Јухел, група ЗАЗ, гитара
МАТЕО Галус, виолина
ФЕДОР Рушкуц, контрабас
АНА Штајер, вокал
Виртуозне теме и интензивне импровизације две гитаре, виолине и контрабаса донеће аутентичан звук џез-мануша и париску атмоферу. Групу води гитариста Данијел Асео (Daniel Asseo), који свира ову врсту музике већ 20 година, како у Француској, тако и широм света. Компоновао је дела за свој бенд „Палинка“, с којим је издао три албума и наступао у Француској, Шпанији, Енглеској, Белгији, Чешкој, Мађарској, Аустрији, Мексику, Шри Ланки, Мароку, Тунису…Овога пута, на концерту ће бити изведене композиције Ђанга Рајнхарта, али и ауторска дела у нешто модернијем стилу, с примесама источњачког звука. На концерту ће наступити и страствени гитариста групе ЗАЗ – Гијом Жуел, виртуоз на виолини – Матео Галус и Ана Штајер (Stayer), која ће својим очаравајућим гласом употпунити овај музички догађај.

Редовна концертна сезона:
Субота, 8. фебруар 2020, Синагога, 20х
ФАДОЛИНКА
МАЈА Милинковић, вокал
Мирза Хатунић и Адис Хатунић, гитаре
Да ли сте некада слушали комбинацију фадо музике и севдалинке?
У уметности јединствене Маје Милинковић – вокалне интерпретаторке и композиторке, која живи и ствара на релацији Лисабон–Сарајево повезују се две земље и две музичке традиције. Њена баршунаста и упечатљива боја гласа допире право до срца слушалаца…
***
Карте за све концерте се продају у просторијама Музичке омладине Новог Сада (Католичка порта 2, тел. 021/452-344), радним данима од 8х до 14х, као и ОН-Лине: http://online.muzickaomladina.org/karte//#/login ,осим за Новогодишњи гала концерт 22. децембра, где се улазнице продају на благајни Српског народног позоришта (Позоришни трг 1, тел. 021/520-091) и он лине: https://prodaja.snp.org.rs/sr/site/index

Цене улазница се крећу од 500,00 до 2.000,00 динара.

Више о програмима можете погледати на нашем сајту: www.muzickaomladina.org

МОНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *