Београдски аеродром затворен за међународни путнички саобраћај, могућа и потпуна обустава уласка путничких аутомобила у Србију

Одлуком Владе Србије, међународни путнички авио саобраћај са аеродрома Никола Тесла у Београду, обуставља се до даљњег. Одлука ступа на снагу данас у подне и сви авиони који до тада буду полетели са полазних дестинација, моћи ће безбедно да слете на београдски аеродром. За све путнике који слете обавезујуће су мере самоизолације и њихово евентуално кршење биће строго контролисано и кажњено у складу са законом.

Донета је одлука да се затварање шалтера јавних служби не односи на Пореску управу, Управу царина и Управу за трезор, с обзиром на то да би њихово затварање нарушило несметано функционисање државе, поготово у периоду ванредног стања.

Све мере и одлуке Владе донете у претходном периоду, као и оне које ће бити донете у данима који следе, имају за циљ искључиво заштиту живота и здравља свих грађана Републике Србије.

Влада Републике Србије апелује још једном на све грађане, а посебно на наше најстарије суграђане, да у потпуности поштују сва упутства Владе у циљу очувања њиховог здравља.

Како је најавио Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова држава ће данас разматрати и пооштравање мера када су у питању гранични прелази.

„Хоћемо да размотримо могућност да, уколико влада донесе такву одлуку, зауставимо у потпуности путнички саобраћај у смислу уласка у Републику Србију“, каже Стефановић.

Сви апели које је држава упутила нашим грађанима у иностранству, каже, нису „уродили плодом“.

„Око 70.000 људи је само у протекла три, четири дана успело да уђе у Србију и на такав начин ризикује безбедност свих осталих грађана Србије“, каже министар.

извор: РТВ, ТАНЈУГ, ПРВА
фото: Танјуг (Тања Дробњак)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *