„Башта Фест“ од 23. до 26. јула у Бајиној Башти

Иако је због  ситуације одржавање Фестивала било неизвесно, седмо издање Башта Феста, интернационалног фестивала кратког играног филма, одржаће се под ведрим небом од 23. до 26. јула, у Бајиној Башти, најавили су организатори.

На седмом издању Фестивала организатори су одлучили да фокус буде на региону, односно – на локалним филмским ауторкама и ауторима, како би се њихов сјајан рад додатно акцентовао кроз програм једног домаћег филмског фестивала.

На нашу велику радост и задовољство филмски аутори и ауторке, чије кратке филмове смо гледали као део такмичарског програма фестивала у протеклој години, изашли су са својим првим дугометражним филмовима који су веома добро прошли код публике и на фестивалима широм света.

Традиционално, Башта Фест је затваран једним дугометражним дебитантским остварењем, али управо због тога што су многи млади аутори имали сјајна дугометражна остварења – било је заиста тешко изабрати само један филм који би затворио фестивал.

Услед Ковид 19 ситуације, одлучено је да пријаве за краткометражне филмове – који иначе чине главни, такмичарски програм Башта Феста – изостану, те је ове године тај простор уступљен сјајним дугометражним остварењима младих, локалних ауторки и аутора.

Све пројекције ће се десити под ведрим небом – и бесплатне су.

Башта фест је посебан фестивал фокусиран подједнако на добар филм и едукацију младих заинтересованих за филм, сродне визуелне уметности и филмску критику, као и полигон за откривање младих талената.

Овај фестивал представља специфичан спој природе, филма, музике и добре забаве.

извор: ТАНЈУГ
фото: fcs.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *